Elhunyt Dr. Csurgó Ottó, a biztosítási szakma kiemelkedő alakja

Elhunyt Dr. Csurgó Ottó, a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (MÜBSE) ügyvezetője, a biztosítási szakma jelentős személyisége - közölte a MÜBSE elnöke.

Dr. Csurgó Ottó a biztosítási szektorban töltött évtizedek alatt jelentős szakmai tapasztalatra tett szert. Pályafutását az Állami Biztosítónál kezdte 1981-ben, majd később az AXA Colonia Biztosítónál folytatta, ahol 1995 és 2001 között elnök-vezérigazgatói pozíciót töltött be. Ebben az időszakban az AXA Közép-Európai Holding igazgatóságának is tagja volt.

Szakmai karrierje során több nemzetközi projektben is részt vett, majd az OTP Garancia Biztosítóhoz csatlakozott elnöki tanácsadóként. Itt 2007 októberétől a nem-életbiztosítási terület vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 2010 és 2014 között a CIG Pannónia Csoportnál töltött be vezető pozíciókat, előbb az Általános, majd az Életbiztosító vezérigazgatójaként, később az Igazgatóság elnökévé is választották.

Dr. Csurgó Ottó oktatási tevékenységet is végzett, az ELTE Jogi Továbbképzőjén a biztosítási és kártérítési szakjogász képzések előadójaként, valamint címzetes egyetemi docensként. Emellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság bírájaként, valamint a Biztosítási Jogászok Világszervezetében (AIDA) a magyar szekció társelnökeként és az európai elnökség tagjaként is tevékenykedett 2010 és 2022 között.

A Magyar Ügyvédi Kamara és a MÜBSE saját halottjának tekinti Dr. Csurgó Ottót, emlékét megőrizve. Ő volt a Portfolio Biztosítás konferenciáinak rendszeres moderátora is, legutóbbi moderálása a február 27-ei lakásbiztosítási panelbeszélgetés volt. Mély fájdalommal búcsúzunk tőle.