Debreceni viharkárok: A tűzoltók még mindig helyreállítják a rendet

Debrecenben a viharos időjárás komoly károkat okozott, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. Kidőlt fák és leszakadt ágak nehezítik a város életét.

A katasztrófavédelem legutóbbi tájékoztatása szerint több helyen is jelentős károk keletkeztek. A Derék utcában egy fa gyökerestől kifordult és két másik fára zuhant, az Apafi utcában egy közepes méretű fa egy villanyvezetékre dőlt, míg a Budai Nagy Antal utcában egy nagyobb ág egy családi ház tetejére esett. A városban volt olyan fa, ami gyökerestül dőlt ki, vezetékeket szakított le és egy kerítést is kidöntött.

A Blikk korábbi beszámolója szerint a viharos idő miatt másodfokú, azaz narancs riasztást adtak ki több megyére, köztük Hajdú-Biharra is. A zivatarokat erős szél, felhőszakadás és helyenként jégeső is kísérte, melyek 50-80 kilométer/órás sebességgel csaptak le az érintett területekre. Az RTL Híradó riportja szerint a szombati viharos időjárásban hatalmas szemekben jégeső is hullott, ami Komlótótfalun például a műanyag kerti játékokat lyukacsossá törte.

A tűzoltókat 300-szor riasztották leszakadt ágak és vízzel telt pincék miatt, Debrecenben még vasárnap délután is dolgoztak. Az RTL meteorológusa azt mondta, egy úgynevezett szupercellás zivatar alakult ki a keleti országrészben. Viharokra egyébként hétfőn is jó esély lesz országszerte, de remélhetőleg sehol nem okoznak majd ilyen szintű károkat.