A világ legijesztőbb videójának 20. évfordulója

Húsz évvel ezelőtt jelent meg az a német K-fee reklám, amelyet a világ legijesztőbb videójaként tartanak számon. Az interneten terjedő, autós reklám generációkat rémisztett meg, és idén ünnepelte megjelenésének két évtizedes évfordulóját.

A videó 2023. május 31-én töltötte be a húsz évet, és azóta is tartja magát a köztudatban. A dobozos kávéitalokat népszerűsítő rövidke reklám a kezdetektől fogva sokkolta a nézőket.

Az elmúlt évben olvasóinkat nem csak a régi videók foglalkoztatták. Nagy érdeklődést váltott ki egy 17. századi festmény felfedezése a londoni Nemzeti Arcképtárban, amelyen egy kisfiú úgy tűnik, mintha Nike cipőt viselne.

A divat világából Náray Tamás, aki hazánkban elsősorban divattervezőként ismert, arról beszélt egy interjúban, hogy miért hagyja el Magyarországot. Két fő okot említett: az itthoni közeg és a stílus nem felelt meg neki.

A sport területén Szoboszlai Dominik, aki egy évvel ezelőtt még az RB Leipzig játékosa volt, elmesélte egy interjúban, hogy Domenico Tedesco edző számára ő nem volt megfelelő típusú játékos.

Végül, de nem utolsósorban, egy évvel ezelőtt egy videó kavarta fel az emberek érzéseit, amelyet egy serpa készített. A felvétel azt mutatta be, milyen nagy szeméthalmazt hagynak maguk után a hegymászók az Everesten.