2024 legjobb légitársaságai és fapadosai

A Qatar Airways-t választották 2024 legjobb légitársaságának az AirlineRatings által összeállított rangsorban, melyben az európai légitársaságok közül csak az Air France/KLM került be a top 10-be, Európa legjobb diszkont légitársasága pedig az easyJet lett.

Az AirlineRatings minden évben elkészíti a globális légitársaságok rangsorát, figyelembe véve többek között az utasvéleményeket, a profitabilitást, az innovációt, a flottát és a biztonsági minősítést. A Qatar Airways kiemelkedő utaselégedettséggel és következetesen magas színvonalú szolgáltatással érdemelte ki az első helyet. Tavaly még a második helyen állt, az akkori első helyezett Air New Zealand pedig idén a negyedik helyre csúszott le.

A top 10-ben dominálnak a közel-keleti és ázsiai légitársaságok, az Air France-KLM az egyetlen európai cég, amely bekerült a listára. Az alábbiakban található a 2024-es év 10 legjobb légitársaságának listája:

  1. Qatar Airways
  2. Korean Air
  3. Cathay Pacific Airways
  4. Air New Zealand
  5. Emirates
  6. Air France/KLM
  7. All Nippon Airways
  8. Etihad Airways
  9. Qantas
  10. Virgin Australia/Atlantic

Az AirlineRatings nem állított fel külön rangsort a fapados légitársaságok számára, de közzétette a 25 legjobb diszkont légitársaság listáját, és kiemelte a különböző régiók legjobbjait. Európában az easyJet nyerte el az első helyet, míg más régiókban a Southwest Airlines (Amerika), a FlyDubai (Közel-Kelet), az AirAsia (Ázsia), és a Jetstar (Ausztrália/Csendes-óceáni térség) bizonyultak a legjobbnak.