Scherer Károly eltűnésének újabb részletei: feleségét is letartóztatták

Újabb fordulatot vett az eltűnt Scherer Károly ügye: a gyilkossággal gyanúsított fiú után most a menyét is őrizetbe vették. A nyomozás során kiderült, hogy a nő is tudhatott a bűncselekményről, és segíthetett az áldozat vagyontárgyainak értékesítésében.

A Blikk egykori újságírójának, a 2021-ben elhunyt Scherer Zsuzsának a férjét, Scherer Károlyt valószínűleg a fiuk ölhette meg az örökség miatt. A nyomozás legfrissebb adatai szerint S. Előd felesége is tudhatott a gyilkosságról, ezért vele szemben is eljárás indult.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, dr. Rab Ferenc szerint a nőt bűnpártolással és kifosztással gyanúsították meg, és a szökés, valamint az elrejtőzés veszélye, továbbá a bizonyítás veszélyeztetése miatt harminc napra elrendelték a letartóztatását.

A nyomozás során felmerült, hogy a nő segíthetett a nyomok eltüntetésében és az áldozat vagyontárgyainak értékesítésében is. A gyilkosság idén január elején történhetett, amikor a fiú megölte édesapját egy tízmillió forintos nagyságrendű arany ékszer miatt, amelyet édesanyja halálos ágyán bízott a férjére. Az ékszer az unokák öröksége volt, és nem kerülhetett más kezébe. A család attól tartott, hogy a munkanélküli, drogot is fogyasztó S. Előd elherdálja az örökséget, ezért korábban még a családi házból is kitiltották. Scherer Károly holtteste azonban még nem került elő.