Tom Holland legemlékezetesebb filmjei

Tom Holland, aki a Marvel filmes univerzumának köszönhetően vált világhírűvé, nem csak Pókemberként, hanem komoly drámákban is megmutatta tehetségét. Magánélete is figyelmet kap, hiszen Zendaya-val alkotnak egy párt, és Magyarországra is ellátogattak. Holland 28. születésnapja alkalmából összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyeket rajongóinak mindenképpen érdemes megnézniük.

Tom Holland először az "Amerikakapitány: Polgárháború" című filmben tűnt fel, és hamarosan saját Pókember-filmjei is követték. A karakter bevezetéséhez a Marvelnek komoly egyezségeket kellett kötnie a Sony stúdióval. Holland közbenjárására a stúdiók közötti viták ellenére elkészülhettek a folytatások. A "Pókember: Nincs hazaút" című film a sorozat harmadik része, ahol Holland karaktere komoly érzelmi mélységeket is megél, és a film a Marvel egyik legjobb alkotásává vált.

A "Uncharted" című film Hollandot a videójáték-adaptációk világába repítette, ahol Nathan Drake, a modern kori Indiana Jones szerepében tűnt fel. A film nem vált történelmi jelentőségűvé, de pozitív példája lett a játékadaptációknak, és Holland sikeresen hozta a karaktert a vászonra.

"A lehetetlen" című dráma során Holland egy fiatal fiút alakított, aki családjával együtt Thaiföldön éri el a cunami. A film során a családtagok egymást keresik a katasztrófa után, és Holland alakítása kiemelkedő volt, annak ellenére, hogy akkor még viszonylag fiatal színésznek számított.

Az "Előre" című animációs filmhez Holland csak hangját adta, de a mű mélyebb tartalommal bír, mint egy átlagos animációs film. A történet két testvér kalandjait követi nyomon egy varázslatos világban, és Holland mellett Chris Pratt is szerepet kapott a hangok között.

Végül a "Mindig az ördöggel" című film Holland eddigi egyik legkeményebb szerepét hozta el, ahol egy fiatal férfi leszámol a családját ért igazságtalanságokkal. A film nyomasztó hangulatú, és Holland itt egy teljesen új oldalát mutatta meg.