Szoboszlai kedvenc ételeiből álló McDonald's-menü érkezik

A McDonald's gyorsétteremlánc bejelentette, hogy Szoboszlai Dominik kedvenceiből összeállított menüt kínál június 4-től a foci-eb alkalmából. A menü a McCrispy szendvicset, közepes méretű sült burgonyát, chilis-majonézes szószt és egy nagy pohár vanília ízű shake-et foglalja magában.

A hazai McDonald’s május 9-én jelentette be, hogy több évre szóló együttműködést kötött Szoboszlai Dominikkal, amelynek keretében a sportoló a McDonald’s márka kampányaiban is megjelenik, és a hazai Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány munkáját is támogatja. A Burger King és a McDonald's egyaránt kihasználja a foci-eb által nyújtott marketinglehetőségeket. Míg a Burger King a Szalai Ádámmal reklámozott Fan Favourite burgerrel készül, a McDonald's a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak a kedvenceit kínálja majd. A menü részleteit csak most hozták nyilvánosságra, és a választékban a csapatkapitányi karszalagot idéző, limitált ideig elérhető csomagolás is szerepel. Az árakat azonban nem közölték.

A gyorséttermi ételek kalóriatartalmát vizsgálva kiderül, hogy a Fan Favourite burger önmagában 1290 kalóriát tartalmaz, míg a Domi kedvence menü kalóriatartalma 1200-1300 körül alakul. Ez a mennyiség egy felnőtt ember számára egy ebédre nem számít különösebben magasnak, bár a tápanyagok aránya nem feltétlen felel meg a dietetikusok és gasztroenterológusok ajánlásainak.

Szoboszlai elmondása szerint gyerekkora óta része élete a McDonald's, és gyakran ünnepelték a sikereket a gyorsétteremben. Hozzátette, hogy bár a profi sportolói karrier sok lemondással jár, a futballisták is színesíthetik alkalmanként az étrendjüket. Szoboszlai szerint a McDonald's megbízható minőséget és megszokott ízeket nyújt. A gyorskaja-láncok és az élelmiszeripar a standardizációt és a könnyen befogadható ízeket tökélyre fejlesztették, ami vonzóvá teszi őket még a Michelin-csillagos séfek számára is.

A Domi Mekis Kedvence menüt június 4-től az éttermekben, a McDrive-okon vagy a McDelivery szolgáltatáson keresztül is megrendelhetik a vendégek. A menü időszakos ajánlat, mely visszavonásig, illetve a készletek erejéig érhető el a magyarországi McDonald's éttermekben, kivéve a Budapest Parkban lévő éttermet és a Budapest Eiffel téren ideiglenesen működő McDonald’s egységet.