Angelina Jolie és Brad Pitt lánya, Shiloh Nouvel nevének megváltoztatását kéri

Angelina Jolie és Brad Pitt 18 éves lánya, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt a bírósághoz fordult, hogy hivatalosan is távolítsák el nevéből apja vezetéknevét. Shiloh a Los Angeles-i bíróságon nyújtotta be a kérelmet, amelyet 18. születésnapján adott be, és amelyben kifejezetten a Pitt vezetéknév eltávolítását kérte.

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt a híres színészpár harmadik legidősebb gyermeke. Szülei nyomdokaiba lépve ő is a színészet felé fordult, és már megmutatta tehetségét a Kung Fu Panda 3 című animációs filmben, ahol az egyik karakter hangját kölcsönözte.

Angelina Jolie és Brad Pitt 2014-ben kötötték össze életüket, de a házasság nem tartott sokáig, mivel Jolie 2016-ban benyújtotta a válókeresetet. A válás óta eltelt idő alatt sem sikerült megállapodniuk a vagyonelosztás részleteiről.

A válás utáni időszakban további jogi viták is felmerültek közöttük. Jolie eladta részesedését a közös szőlőbirtokból, amire reagálva Pitt beperelte volt feleségét. Jolie válaszul pert indított az FBI ellen, amiért az ügynökség nem emelt vádat Pitt ellen bántalmazási vádak kapcsán.