Összeomlott Rákay Philip tanácsadó vállalkozása

Durván megzuhant tavaly Rákay Philip producer és fideszes influenszer legnagyobb vállalkozása, a Norton Consulting Zrt. – derül ki a frissen feltöltött cégbeszámolóból.

A Norton Consulting Zrt., amely tanácsadás területén tevékenykedik, 2023-ban jelentősen alacsonyabb nettó árbevételt ért el, mint az előző évben. Az értékesítésből származó nettó árbevétel 277 millió forintra csökkent a 2022-es 625 millió forinthoz képest, ami közel 55 százalékos zuhanást jelent. Az egyéb bevételek 165 millió forintot tettek ki.

A vállalkozás profitja is érezhetően csökkent: Rákay Philip 2023-ban mindössze 99 millió forint adózott eredményt könyvelhetett el, ami jelentős visszaesés az előző év 1,3 milliárd forintos adózott eredményéhez képest. Bár a tanácsadás már 2022-ben sem volt a cég fő tevékenysége, akkor is inkább ingatlanbiznisszel és egyéb bevételekkel érték el az 1,3 milliárdos profitot, amelyből egy forintot sem vett ki az üzletember osztalékként.

Rákay Philip üzleti tevékenysége más területeken sem volt sikeres az elmúlt évben. Balaton-felvidéki éttermét bezárta, és a cég végelszámolás alá került. A producer, aki politikai influenszerként is tevékenykedik és nyilvánosan vállalja, hogy pénzt fektet a Megafon-projektbe, amely tavaly 5 milliárd forintos bevételt ért el, nemrégiben a Telex stúdiójában vendégeskedett, ahol a beszélgetést rögzítették.