24/7: Tisza programmorzsák, főpolgármester-jelölt interjúk és az elnöki méltatlanság

Ez heti hírlevelünk, a 24/7 beköszönője.

Budán csütörtök este futottunk egy barátommal, és úgy döntöttünk, hogy a rakpart felé vesszük az irányt, hogy megcsodáljuk a Dunát és a Várkert Bazár elé gyűlő Tisza-tábort. Magyar Péter óriás kivetítőjén keresztül a Megoldás Mozgalom listavezetőjének mezőgazdaságról szóló gondolatai kísértek minket, ami egy váratlanul pszichedelikus élmény volt számunkra.

A hét folyamán az ATV szombati, ígéretes vitájára is sor került, ahol a választók és a sors kezébe helyezve, a jelölteknek lehetőségük volt elárulni, mit kezdenének az Európai Parlamentben. Ebben a kontextusban a kutyapárti Le Mariettával készítettünk interjút, és a választás előtti utolsó héten a többi, mandátumra esélyes listavezetővel is tervezünk hasonló beszélgetéseket.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltek péntek esti vitája után, a két interjút adni hajlandó jelölttel készült interjúnk is elérhetővé vált. Az interjúk alapján a választók dönthetnek arról, hogy melyik jelölt viszonyulása a fővároshoz és a miniszterelnökhöz közelebb áll hozzájuk, és további különbségeket is találhatnak köztük.

Magyar Péter politikai álláspontja és tervei kevésbé váltak ismertté, annak ellenére, hogy országjárása során több konkrét állítást is tett, például a felsőoktatás struktúrájáról. Ezek az állítások azonban nem kapcsolódnak közvetlenül azokhoz a testületekhez, amelyekről jelenleg választásokat tartunk.

Ángyán József egyetemi tanár, volt fideszes programszerző és államtitkár Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatalára méltatlanná válásának történetével kapcsolatban új részleteket tárt fel, amelyek tovább mélyítik a már meglévő szomorú képet.

Ez a hírlevél a 24/7 heti összefoglalója, amelyben további elmélyülős és szórakoztató tartalmakat, videókat, podcastokat ajánlunk a hétvégére, valamint összegyűjtjük a hét sorozat- és filmkritikáit a pihentető kikapcsolódáshoz.