Bejött a kampány, még tovább erősödött Orbán Viktor tábora

Áprilisi csökkenés után májusban Orbán Viktor Facebook-oldalának követőtábora ismét növekedést mutatott, közelítve az 1,3 millióhoz, míg más politikusok követői száma csökkent vagy stagnált.

A választások előtti utolsó Lájkok Ligája részében kiderült, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalának követőtábora májusban több mint 2400 új lájkolót gyűjtött, ezzel korrigálva áprilisi veszteségeit és felugrott 1 millió 293 ezer fölé. A kampány alatti vidékjárás és a Facebookon közzétett Reels-videók sikeresnek bizonyultak, amelyeket az Instagramon is megoszthatnak.

Más politikusok, mint például Jakab Péter, követőtáboruk csökkenését tapasztalhatták, míg Márki-Zay Péter minimális növekedést ért el.

A Twitteren, amely már X.com URL-t használ, Orbán Viktor aktívan építkezik, elsősorban külföldi követőit szólítva meg, májusban 8 ezerrel növelte követőinek számát, meghaladva a 312 ezret. Toroczkai László is gyűjtöget itt feliratkozókat, de ő 37 ezernél tart, míg mások tábora alig változott.

Az Instagramon Orbán Viktor követőtábora 205 ezerről 208 ezerre nőtt, míg más politikusok, mint Gyurcsány Ferenc és Gyöngyösi Márton követőtáborukat kissé csökkentették.

A TikTokon Jakab Péter is örülhetett követőtáborának növekedésének, de Orbán, Márki-Zay és Toroczkai is több követőt szerzett, míg Gyurcsány Ferenc itt is veszített.

A YouTube-on Toroczkai László vezet, májusban ezerrel növelte feliratkozóinak számát, így már 223 ezren követik. Mögötte Vona Gábor a második, Orbán Viktor és Márki-Zay Péter követőtábora nőtt, míg a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc itt is veszített, Jakab Péter pedig stagnált.