Orbán: Nem fogunk hadba lépni

Európa nem bír ki még egy háborút, ezért hozták létre az Európai Uniót – vált történelmi távlatra Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor kijelentette, hogy a háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Ezt az állítást az első és a második világháború tapasztalataival és veszteségeivel támasztja alá. Orbán Viktor határozottan kifejtette, hogy „Harmadjára már nem indulunk meg Kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, és nincs ott semmi keresnivalónk”.

A miniszterelnök a Margitszigeti Nagy-réten tartott beszédében hangsúlyozta, hogy az Európai Parlamenti választásokon minden csepp energiára szükség lesz, mert a feladat most az, hogy megakadályozzák Európa háborúba rohanását. "Úgy látszik a háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta" – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy most meg kell húzni a vészféket, hogy legalább aki akar, leszállhasson és kimaradjon a háborúból.

A Békemeneten elmondott beszédében Orbán Viktor nem egészen 33 perc alatt 47-szer mondta ki a háború szót, valamilyen formában, ezzel hangsúlyozva a háború elutasítását és a béke fontosságát. "A miénk a legnagyobb választási hadsereg. Soha senki ennyi embert nem tudott fölsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" – mondta a miniszterelnök, aki a beszéd során a béke szót 30-szor használta fel.

A kormányfő beszédében kitért a migráció, a gender kérdés és a háború témáira is. Kijelentette, hogy a kormány időben lekapcsolta a magyarok kocsiját a migrációpárti szerelvényről, kimentette a magyar gyermekeket a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezéből, és most azt sem fogja hagyni, hogy a gyerekeket az ukrán frontra vagonírozzák. A Békemeneten elhangzott beszédében Orbán Viktor a híveitől meghatódva állította, hogy a választásokon a magyaroknak a béke mellett kell állniuk, és ezzel Európa legnagyobb békefenntartó erejévé válniuk. A miniszterelnök meghatottságától könnyekig hatódott, amikor a Margit-szigeten felállított színpadra lépett és a tömeg "Viktor! Viktor!" skandálása és szűnni nem akaró tapsvihara fogadta.