Molnár Csilla és egykori szerelme története

Molnár Csilla tragikus sorsú szépségkirálynő és egykori szerelme, Futács Károly kapcsolatát egy könyvben örökíti meg az egykori étterem- és diszkótulajdonos. A könyv részleteiben is bemutatja a kapcsolatot, amely 1985 nyarán kezdődött és Csilla 1986. július 10-i haláláig tartott.

Futács Károly szerint Molnár Csilla nem akart öngyilkos lenni, és élete során a legnagyobb problémát az édesapjával való kapcsolata jelentette. A szépségkirálynő és apja viszonya a szépségverseny megnyerése után vált mérgessé. Csilla az ominózus napon határozottan kijelentette, hogy elköltözik otthonról, és már tervezték, hogy összeköltöznek Futáccsal.

A könyv szerint a tragikus nap délutánján Csilla a fonyódi otthonukban vette be apja szívgyógyszereit, és a mentők hiába próbálták újraéleszteni. Egy levél is előkerült, amelyet a nagyközönség tévesen búcsúlevélként ismert, de Futács szerint ez nem így van.

Futács a könyvében részletesen beszámol arról, hogy Csilla halála után depresszióba esett, és hosszú ideig csak árnyéka volt önmagának. Csilla temetésén az apja őt vádolta a halállal, míg az édesanyja, Marika, mellette állt. A gyászban összekapaszkodtak, és Marika elismerte, hogy tudott a kapcsolatukról.

A könyv, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelenik meg, nem csak a szerelmük történetét meséli el, hanem egy önéletrajzi elemeket is tartalmazó korkép is a nyolcvanas évek Magyarországáról. Futács Károly szerint a könyv írása Csilla halála után kezdődött, amikor az édesanyja sok mindent elmondott neki, és megkapta Csilla emlékkönyvét is.

A könyvből kiderül, hogy Futács lánya, Anita teniszmeccsén volt, amikor értesült Csilla haláláról. A hír teljesen váratlanul érte, és a könyv részletesen írja le a feldolgozás nehézségeit.

Molnár Csilla halálának körülményei máig rejtélyesek maradtak, és a könyv megjelenése talán új fényt deríthet az eseményekre.