Mészáros Lőrinc vasúti vállalkozásainak jelentős nyereségnövekedése

Mészáros Lőrinc vasútépítéssel foglalkozó cége, a V-Híd, egy év alatt jelentősen, másfélszeresére növelte a forgalmát, és több mint kétszeresére a nyereségét, többek között olyan állami projekteken dolgozva, mint a Budapest-Belgrád-vasútvonal és a Szeged-Szabadka-vonal építése.

A V-Híd vállalat a tavalyi év során 168 milliárd forintos árbevételt ért el, amelyből 56,7 milliárd forint adózás előtti eredmény származott. Az adófizetés levonása után is 50,9 milliárd forint nyereség maradt Mészáros Lőrinc számára. A cég üzemi eredménye 44 milliárd forint volt, ami azt mutatja, hogy a vállalat több mint 25 százalékos profitrátával működik, főként az állami megrendelésekből profitálva.

Mészáros Lőrinc másik vasútépítő vállalata, az R-Kord is jelentős, 43 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly, amelyből 8,5 milliárd forint adózott eredményt realizált. Az R-Kord kapcsán azonban felmerült egy hűtlen kezelés gyanúja, ami miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást folytat, mivel állítólag 2021-ben egy félkész munkát vett át az állam a cégtől, és fizetett ki érte.