Magyar Péter szerint a Vodafone felvásárlása adatgyűjtési célból történt

Magyar Péter a Partizán élő műsorában beszélt arról, hogy Rogán Antal szerint a Vodafone felvásárlása nem üzleti, hanem adatgyűjtési céllal történt.

A Partizán műsorában Magyar Péter, a Fidesz kritikusa, elmondta, hogy a Békemenetet a Margitszigetre szervezik, hogy ne legyen szembetűnő a résztvevők számának csökkenése a korábbi Kossuth téri tüntetésekhez képest. Magyar az országjárása során azt tapasztalta, hogy sokan, akik korábban nem szavaztak, most elhatározták, hogy részt vesznek a választáson, ami számára pozitív jelzés, tekintettel arra, hogy pár hónappal ezelőtt még nem voltak jelen a politikai térben.

A beszélgetés során Gulyás Márton felvetette Magyar korábbi távolodását a NER világától, és egy korábbi beszélgetésre utalva, amelyet Puzsér Róbert műsorában folytatott, rákérdezett a töréspontokra, amelyek miatt Magyar ki akart szállni a rendszerből. Magyar Péter válaszában egy korábbi beszélgetést idézett Orbán Viktorral és Rogán Antallal, amelyben Rogán állítólag elárulta, hogy a Vodafone felvásárlása a 4iG által nem üzleti, hanem az állampolgárok adatainak megszerzése céljából történt. Magyar szerint ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a választási informatika és a kommunikációs infrastruktúra jelentős része is hasonló kézben van.

Magyar a propagandát és a lejárató kampányokat is töréspontként említette, különösen a saját ellen indított lejárató kampány mértékét, amely szerinte új szintet jelentett. Végül arról beszélt, hogy az utolsó pillanatban hagyta ott a rendszert, mielőtt "megfőzték" volna, és ezt ajánlja minden jó érzésű fideszesnek is, mivel úgy véli, a többségük hasonlóan gondolkodik.

Magyar Péter továbbá kifejtette, hogy a Fidesz azzal számol, hogy 50 százalék körüli részvétel lesz, aminél jól tudnának szerepelni, de ő szerint sokkal magasabb lesz a részvétel, ami a Tisza Pártnak fog kedvezni. A Varga Judittal való vitájukban ő nem akadályozta a rendőrök munkáját, a rendőri eljárás jogellenes volt, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig meghamisították. Ha a Fidesz nyer a választáson, és a Tisza Párt 25-30 százalékot ér el, az azt jelenti, hogy a következő választáson a Fidesznek lesz egy legitim kihívója. Szerinte a NER megdöntésére az egyetlen lehetőség, hogy egy nagy párt hívja ki őket, ők ezt tervezik, és nem fognak összefogni más ellenzéki pártokkal. Karácsony Gergely szerinte hazudik a fővárosi jelöltjeikről, nem igaz, hogy egyikük kartellezett volna. Még Belgrádban is van normális Duna-part, olyanná kellene átalakítani a budapesti rakpartot is. Ha megnyerik a választásokat, megfontolják a kétszintű önkormányzatiság felszámolását, mert szerinte nincs értelme, hogy a belvárosi utcák egyik fele az egyik kerületé, a másik fele a másik kerületé, az úttest meg a Budapesté. Azóta nem kereste az ügyészség, mióta bevitte a felvételt, amelyet Varga Juditról készített. Szerinte a veszekedésükről készült rendőri jelentés hazugság, és tehetett volna feljelentést, de nem tett, mert nem akart balhét. Szerinte döbbenetes, hogy a saját szövetségesükkel megcsinálják azt, amit Varga Judittal csináltak meg.