A MÁVINFORM bejelentése: Késés a vasúti közlekedésben

A MÁVINFORM szombati tájékoztatása szerint késéssel kell számolniuk az utasoknak, mivel a pótlóbusz meghibásodása miatt a helyette érkező másik busz is késik.

A MÁVINFORM hivatalos tájékoztatása szerint a Medgyesegyházáról 11:38-kor Mezőhegyesre induló vonat (37022) jelentős, 30-40 perces késéssel fog közlekedni. Ennek oka, hogy a Békéscsabáról Medgyesegyházára 10:48-kor indult pótlóbusz (37022) az indulást követően meghibásodott. Az utasok szállítására egy másik buszt küldenek, amely szintén 30-40 perces késéssel érkezik majd meg.

A MÁVINFORM szombati Facebook-közleménye szerint emiatt a pótlóbusz előreláthatólag 30-40 perces késéssel közlekedik. Bízunk abban, hogy az érintett utasok azóta megérkeztek úticéljukra, és további kellemetlenség nem érte őket utazásuk során. Bár a fenti hír az érintetteknek bizonyára sok kellemetlenséget és bosszúságot okozott, a közösségi média felhasználók jót derültek a történteken.

Az utóbbi hónapokban a MÁV gyakran került a hírekbe vonatkéséseivel és műszaki hibáival, amelyek miatt sokan úgy vélik, a társaság inkább mémgyárnak tűnik, mint vasúttársaságnak. A szombati eset ismételten bizonyítja, hogy az utasoknak gyakran kell szembenézniük a vasúti közlekedésben fellépő problémákkal. Tavaly a MÁV vonatai összesen körülbelül hárommillió percet, vagyis több mint öt év nyolc hónapot késtek, ami 2017 óta a legrosszabb eredmény. A Covid idején volt egy javulás, de azóta a teljesítmény drámai ütemben romlik.