Kalocsa KDNP-s polgármesterének édesanyja jachtot vásárolt

Kalocsa KDNP-s polgármesterének, Filvig Gézának 79 éves édesanyja vásárolt egy jachtot, amelynek pontos árát nem ismerjük, de a piaci árak alapján akár 60 millió forintba is kerülhet, és az éves fenntartása szintén milliós tétel.

A Magyar Hang szerint a Crownline 270 CR típusú jachtot használtan szerezték meg, amelynek piaci ára tízenpármillió és hatvanmillió forint között mozoghat. A hajó korábban a Wiking Yacht Club kínálatában szerepelt, mint "megkímélt családi cruiser".

A 2005-ben gyártott, kilenc személy befogadására alkalmas jachtban teljesen felszerelt konyha, négy férőhelyes kabin, valamint hideg és meleg vízzel ellátott vécé található. A hajó egy fényképen Filvig Land Roverje mögött látható, ahol a polgármester felesége is szerepel, ami arra utalhat, hogy a jachtot jó eséllyel Filvig is használja.

Filvig Géza havi bruttó 1 121 250 forintos polgármesteri fizetését veszi fel, és legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint más bevétele nincs, ügyvédi praxisát is szünetelteti. Ebből a jövedelemből nehéz lenne egy jacht fenntartását, vagy akár megvásárlását finanszírozni. A Magyar Hang információi szerint a 79 éves asszony nem rendelkezik a jacht vezetéséhez szükséges engedéllyel, de a polgármester fia igen.

A polgármester a lap megkeresésére lapzártáig nem reagált. Kalocsán a közelgő választásokon éles verseny várható, hiszen nyolc jelölt indul a polgármesteri székért, köztük három volt fideszes, egy DK-s, egy mi hazánkos, egy független és egy civil szervezetek által támogatott jelölt is. Filvig 2019 óta vezeti a Bács-Kiskun megyei kisvárost, és a június 9-ei választáson több kihívója is lesz, közülük hárman egykori fideszesek.