Donáth Anna nekiment Szijjártó Péternek 

Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint Szijjártó Péter külügyminiszter hallgatása és zavarodottsága önmagában is beismerő jel lehet az orosz hekkertámadással kapcsolatban.

Donáth Anna a Facebookon keresztül fejtette ki véleményét, miszerint Szijjártó Péter két hete nem ad érdemi válaszokat az orosz hekkertámadással kapcsolatos kérdésekre. A Momentum elnöke szerint a külügyminiszter különböző, egymásnak ellentmondó magyarázatokat adott: először államtitokra hivatkozott, majd szivárogtatásról beszélt, később pedig azt állította, hogy a bizalmas iratok kiszivárgása elképzelhetetlen, de a levél tartalmát nem cáfolta, és annak eredetiségét sem hajlandó megkérdőjelezni.

Donáth Anna szerint a külügyminiszter zavarodottsága és a kérdésekkel kapcsolatos hallgatása arra utalhat, hogy vagy alkalmatlan a pozíciójára, vagy orosz érdekeket szolgál. A politikus hozzátette, hogy Szijjártó Péter nem tűnik hajlandónak utánajárni azoknak a tényeknek, amelyekkel kapcsolatban a sajtó és a Momentum is folyamatosan kérdéseket tesz fel neki.

A külügyminisztert a lapunk is megkereste az orosz hacker támadás ügyében, de Szijjártó Péter eddig nem nyilatkozott érdemben a témában.