Babos Tímea nem örül a Garrosnak, de az olimpiai részvétel a cél

Babos Tímea a francia nyílt teniszbajnokságon való búcsúja után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy a füves pályás szezonban is az orosz Irina Hromacsovával fog párosban játszani, és reméli, hogy sikerül kvalifikálnia magát a párizsi olimpiára.

A magyar teniszező a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában esett ki, ahol a 11. helyen kiemelt olasz Sara Errani, Jasmine Paolini kettős volt az ellenfél. Babos szerint kevés esélyük volt a győzelemre, mivel az esős időjárás miatt a pálya nagyon lelassult, és a labda kezelése is nehezített volt. "Ez sok szempontból egy elég rossz Garros volt, sajnálom, hogy így alakult" – fejtette ki Babos. A tornán hetedik napja folyamatosan esett az eső, ami jelentősen befolyásolta a játékot és a programot, több játékos, köztük Babos is elégedetlen volt a körülményekkel.

A 31 éves sportoló hozzátette, hogy a következő szezonban is Hromacsovával készülnek, és bíznak a jobb sorsolásban. Az olimpiai ranglista június 10-én zárul, és Babos Tímea Bondár Annával együtt reménykedik az olimpiai részvétel lehetőségében, ami számára a negyedik olimpia lenne, mivel Tokióban sérülés miatt nem tudott részt venni. "Nagyon különleges lenne visszatérni a Roland Garrosra, felvenni a nemzeti melegítőt, Magyarországért játszani" – mondta Babos, kiemelve, hogy a füves borítás után a salakos párizsi olimpián való játék nem jelentene számára nehézséget, különösen párosban.

A Roland Garros szervezőinek finoman szólva sem volt egyszerű dolguk az időjárás miatt, mivel jelentős csúszások keletkeztek a programban. A külső pályákon gyakorlatilag egész délután állt a játék, és a tájékoztatás szerint este 7 óra előtt nem is indult újra a tenisz. Babos Tímea pénteki búcsúja után kifejezte, hogy talán még sosem játszott olyan Garroson, amely ehhez fogható volt. Az esős, hideg időjárás és a vizes salakpályák miatt a labdák nem a megszokott módon pattantak, ami további nehézséget jelentett a játékosok számára.