Szeretetcunamival és különleges cipővel várták a német szurkolók Eb-házigazda csoportellenfelünket

A német labdarúgó-válogatott szurkolói nagy lelkesedéssel és szeretetcunamival fogadták a csapatot, amely a labdarúgó-Európa-bajnokság előkészületeihez Türingiából Bajorországba költözött.

A válogatott június 14-én érkezett meg új edzőközpontjába, Herzogenaurachba, ahol az adidas sportfelszereléseket szállító bázisának újonnan épült edzőpályáján tartották meg első edzésüket. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a taktikai elemek gyakorlására helyezte a hangsúlyt az edzésen.

David Raum, aki kisebb sérüléssel bajlódik, nem vett részt a csapat edzésén, hanem a fitneszsátorban dolgozott, míg Manuel Neuer kapus, aki egy kabáttal védekezett az eső ellen, a pályán készült fel a közelgő mérkőzésekre. Neuer a tervek szerint az ukránok elleni felkészülési mérkőzésen térhet vissza a kapuba.

A német szurkolók a csapat költözését több tucat klubzászlóval díszített kerítéssel ünnepelték, ezzel is támogatva a válogatottat. A szombat esti Bajnokok Ligája-döntőben érdekelt négy játékos – Nico Schlotterbeck és Niclas Füllkrug a Borussia Dortmundból, valamint Toni Kroos és Antonio Rüdiger a Real Madridból – és Marc-André ter Stegen kapus még hiányzik a keretből. Ter Stegen a nürnbergi mérkőzésen csatlakozik a csapathoz.

Toni Kroos, aki a Bajnokok Ligája londoni döntőjében lépett pályára a Borussia Dortmund ellen, karrierje utolsó klubmérkőzésére egyedi, aranyozott csíkozású cipővel készült, amelyen felesége, három gyermeke és két kutyája neve is szerepelt, így ők is kísérhették a pályán ezen a különleges alkalmon. A cipőn a BL-döntő időpontja és helyszíne, valamint a sorozat logója is megjelent, az Achilles-ín alatt pedig a német zászló került elhelyezésre. A Bajnokok Ligája döntőjét a londoni Wembley Stadionban rendezték, ahol a Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a Borussia Dortmund felett, ezzel a madridi csapat története során tizenötödik alkalommal nyerte meg a trófeát.

Az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén a németek Skóciával találkoznak június 14-én, majd Magyarország és Svájc ellen folytatják a csoportküzdelmeket június 19-én, illetve 23-án. A Real Madrid domináns szezont zárt, a spanyol bajnokságot simán megnyerte, és a BL-ben is csoportelsőként, hibátlan mérleggel jutott tovább. A Dortmund a Bundesligában ötödik helyen végzett, de a BL halálcsoportját 11 ponttal megnyerve jutott tovább, majd a PSG-t is kiejtve érte el a döntőt.

Kroos így a csúcson hagyja abba, rekorderként, a hatodik BL-címével búcsúzik a klubkarrierjétől. A Real Madrid BL-döntőben nyújtott teljesítménye, különösen a második félidőben mutatott dominancia, méltó búcsút jelentett a középpályás számára, aki a 74. percben megszerzett vezető góllal koronázta meg pályafutását.