A magyar zeneipar pénzügyi sikerei

A Supermanagement, amely több ismert előadó, köztük Azahriah, Desh, Dzsúdló és a Wellhello menedzseri feladatait is ellátja, jelentős bevételnövekedést ért el 2023-ban. A cég a pénzügyi beszámolója szerint az előző évi 479 millió forinthoz képest tavaly 814 millió forintos bevételt realizált.

A Supermanagement 93 millió forintos nyereségét osztalékként fizette ki, és bár a 2024-es pénzügyi eredményeket még nem ismerjük, várhatóan Azahriah népszerűségének és a tripla stadionkoncertjének hatása még inkább megmutatkozik majd a számokban.

A Gold Record, amely olyan előadók kiadásával és menedzsmentjével foglalkozik, mint ByeAlex és a Slepp, Caramel, The Biebers, Margaret Island és Manuel, több mint 1 milliárd forintos bevételnövekedést könyvelhetett el. A cég 2023-ban 2,3 milliárd forintos árbevételt ért el, de a nyeresége a cégköltségek emelkedése miatt 85 millió forintnál maradt.

A Magneoton, amely Curtis és Sisi lemezeit is kiadja, 7 százalékos bevételnövekedést ért el, így a kiadó 1,5 milliárd forintos bevétel mellett 195 millió forintos adózott eredményt tudhat magáénak.

A koncertiparban a Live Nation CEE, amely a Coldplay és Lenny Kravitz budapesti koncertjeit is szervezte, jelentős bevételnövekedést ért el, a bevételei a korábbi 6 milliárdról 11,6 milliárd forintra nőttek, és a cég 1,7 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet.

A digitális zeneterjesztés terén a WMMD 36 százalékos bevételnövekedést ért el, így a cég 1,7 milliárd forintos bevétel mellett 124 millió forintos nyereséget könyvelt el, amelyből 100 millió forintot osztalékként fizettek ki. A Believe Music hazai pénzügyi adatairól nincs információnk, mivel a cég a francia anyacégbe könyveli el eredményeit.