Azonnali hatállyal lemondatnák a szombathelyi polgármestert

A Fidesz szombathelyi szervezete szerint a Kúria döntése értelmében választási törvényt sértettek a szombathelyi önkormányzati cégek, amikor az Éljen Szombathely (ÉSZ) kampányát támogatták.

A Fidesz közleménye alapján a Kúria jogerős döntésével kimondta, hogy a szombathelyi önkormányzati cégek megsértették a választási törvényt, amikor közpénzből támogatták az ÉSZ kampányát. A párt szerint ezáltal Nemény András, a város polgármestere, jogtalanság árán is megpróbálta bebetonozni a hatalmát.

A kormánypárti szervezet álláspontja szerint a polgármester közpénzből finanszírozta saját kampányát, ami miatt méltatlanná vált a tisztségére. Emiatt felszólították Nemény Andrást, hogy mondjon le a polgármesteri pozícióról és lépjen vissza a kampánytól.

Továbbá a Fidesz követeli, hogy a polgármester azonnal távolítsa el a jogszerűtlenül kihelyezett hirdetéseket és plakátokat. Azt is elvárják, hogy Nemény András számoljon el a közpénzek felhasználásával, és ennek érdekében az Állami Számvevőszék vizsgálatát sürgetik. A büntetőjogi felelősség megállapítását pedig egy külön eljárás keretében kell lefolytatni.