S. Előd feleségét is őrizetbe vették

A rendőrség őrizetbe vette S. Előd feleségét, akit bűnpártolással és kifosztással gyanúsítanak, miután kiderült, hogy tudott a saját apját meggyilkoló S. Előd tettéről. S. Előd, a Blikk elhunyt kolléganőjének, Scherer Zsuzsának a fia, korábban beismerő vallomást tett, és a nyomozók szerint megölte, majd feldarabolta édesapját.

A Blikk információi szerint S. Előd, aki több mint egy hónapja van letartóztatásban, nehezen tört meg a nyomozás során, és csak részletekben adja át a történteket a rendőröknek. A férfi még nem árulta el, hol rejtette el a gyilkosság bizonyítékait. A nyomozás legfrissebb adatai szerint S. Előd felesége is tudott a gyilkosságról, ezért őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

S. Előd apja, Scherer Károly eltűnését január végén jelentették be a rokonok. Scherer Károly felesége, Scherer Zsuzsa, a Blikk egykori újságírója, 2021-ben hunyt el súlyos betegségben. Halála előtt tízmilliós nagyságrendű, családi örökségként kapott arany ékszereit férjére bízta, azzal az utasítással, hogy azokat unokájuknak szánja, és rejtsék el S. Előd elől. A gyilkosság január elején történhetett, és a fiú annak a tízmillió forintos nagyságrendű arany ékszernek a titka miatt végezhetett édesapjával. Attól tartottak, hogy a munkanélküli, drogot is használó S. Előd elherdálja az örökséget, ezért korábban még a családi házukból is kitiltották gyermeküket.

A gyilkossággal gyanúsított S. Előd feleségét most a rendőrség őrizetbe vette, ami újabb fordulatot jelent az ügyben.