Pekárné Farkas Emese: A friss politikai tehetség a köztévé vitaműsorában

A Második Reformkor alelnöke, Pekárné Farkas Emese, aki várandós állapotban is bátran vállalta a köztévé élő vitaműsorának kihívásait, sikeresen mutatkozott be a nagyközönségnek.

A 23 éves politikus, Pekárné Farkas Emese, aki eddig kevésbé volt ismert a nyilvánosság előtt, a köztévé választási műsorában állt ki a tapasztalt pártpolitikusokkal szemben, és a saját pártja szerint is megállta a helyét. Londonban szerzett politika–történelem szakos diplomájával és diplomáciai területen szerzett tapasztalataival a közélet iránti érdeklődés vezérelte a politikába.

Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke által alapított szervezet felkeltette érdeklődését, és nem sokkal később, amikor a szervezet párttá alakult, alelnökké választották. A tévévitára való meghívás kapcsán a párt vezetősége úgy döntött, hogy Pekárné Farkas Emese képviselje őket, hiszen ő az, aki esetleges választási siker esetén Brüsszelbe utazik majd.

Az alelnök szerint a Második Reformkor (2RK) programja a fiatalokra fókuszál, megoldásokat kínál a lakhatási problémákra, és támogatni kívánja a szülőket és nagyszülőket is. Pekárné Farkas Emese hangsúlyozta, hogy pártja a tiszteleten, értelmes vitákon és józan programokon alapuló új politikai kultúrát szeretne képviselni.

A politikus és férje első gyermeküket várják nyárra, és ha Pekárné Farkas Emese megnyeri az európai parlamenti képviselői mandátumot, a család együtt költözik majd Brüsszelbe. Vona Gábor, a párt elnöke kiemelte, hogy Pekárné Farkas Emese nagy politikai tehetség, és a párt vezetése egyöntetűen támogatta, amikor az EP-lista élére került. A tévévitában való szereplése után a pártban eufórikus volt a hangulat, és Vona Gábor örült annak, hogy a nagyközönség megismerhette az alelnököt.