Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea 20 millió forinttal támogatták Tompos Kátya gyógykezelését

A Blikk információi szerint Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea magánemberként 20 millió forinttal járultak hozzá Tompos Kátya gyógykezeléséhez. A házaspár a Fábián Juli Alapítványon keresztül nyújtott segítséget, amelyet nagy szeretettel és a felépülés reményében tettek.

Várkonyi Andrea a Blikknek elmondta, hogy nem szerettek volna nagy nyilvánosságot a segítségnyújtásnak, de megerősítette, hogy támogatták a színésznőt. Annak ellenére, hogy személyesen nem ismerte Tompos Kátyát, Várkonyi Andrea és férje, Mészáros Lőrinc úgy döntöttek, hogy segítenek.

Tompos Kátya péntek hajnalban, hosszantartó betegség következtében hunyt el 41 éves korában. A színésznő gyógykezelésére napokban jótékonysági koncertet szerveztek, ahol több pályatárs is fellépett, és a résztvevők mellett számos ember támogatta őt, de sajnos már nem tudta elkezdeni a kezelést.

Várkonyi Andrea kifejezte, hogy őszinte részvétüket fejezik ki a családnak, és borzasztóan fájó tudni, hogy már késő volt a segítség. A menedzsment egy hét múlva dönt arról, mi legyen az összegyűlt adományok sorsa, de Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc nem kérik vissza a támogatást. Az összeget az alapítványnak utalták, és szeretnék, ha az alapítvány az összeget olyanoknak juttatná el, akiknek szükségük van rá.

Herendi Gábor, a Valami Amerika sorozat rendezője mélyen megrázva mesélte, hogy Tompos Kátyának szerepelnie kellett volna a sorozatban, de a betegség oly mértékben elhatalmasodott rajta, hogy nem tudta vállalni a szerepet. "Nagyon fájt, mert nagyon szerette volna csinálni, én is nagyon szerettem volna, de egyszerűen fizikailag nem volt olyan állapotban, hogy ezt vállalja" - mondta Herendi Gábor.

Tompos Kátya halála miatt több tévécsatorna is bejelentést tett, a TV2 rendkívüli műsorváltozásról számolt be, miszerint a művésznőre emlékezve ma este leadják a Valami Amerika 2 című mozifilmet, amelyben a színésznő korábban szerepelt.