Megafonosok átlagkeresete: havi 1,4 millió forint

A Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. jelentős, 40 százalékos támogatásnövekedést könyvelhetett el az előző évhez képest, ami különösen meglepő, mivel 2022 nem választási év volt.

A Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. friss beszámolója alapján, bár 2022 nem volt választási év, a cég 40 százalékkal több támogatást kapott az előző évinél. Az egyéb bevételek között korábban feltüntetett 2,7 milliárd forintos támogatás az idei dokumentumban már nem szerepel, ami arra utalhat, hogy a befolyt 4,6 milliárd forint is támogatásból származik.

A Megafon Digitális Inkubátor Központnak továbbra sincs saját bevételi forrása, az összes bevétel támogatásból áll. A bevételek emelkedése mellett a kiadások is nőttek, anyagjellegű kiadásaik 2,3 milliárdról 2,7 milliárdra, személyi jellegű kiadásaik pedig 653 millió forintról 877 millió forintra emelkedtek. A kiadások növekedését részben az indokolja, hogy 50 százalékkal több munkavállalót foglalkoztatott a cég, összesen 39 főt.

A bérköltségeket nem részletezték, de ha a költségcsoportok általános 80 százalékos arányát vesszük alapul, akkor a megafonosok átlagos havi bruttó keresete körülbelül 1,4 millió forint lehet. A jelentős támogatásnövekedés hatására a cég a 2022-es közel 400 millió forintos veszteséget több mint 778 millió forintos nyereséggé tudta alakítani.