Madonna koncertje miatt indult per

Madonna és a Live Nation koncertszervező ellen per indult egy Los Angeles-i bíróságon, melynek oka a Celebration című világ körüli turné egyik koncertjén tapasztalt állítólagos szerződésszegés és a közönség megtévesztése.

A felperes, Justen Lipeles többek között azzal vádolja az énekesnőt, hogy a március 7-i koncerten késés nélkül mutattak be félmeztelen táncosnőket, akik szexuális aktusokat szimuláltak a színpadon, előzetes figyelmeztetés nélkül. A vádirat szerint ez a közönség kényszerítése volt arra, hogy pornográf tartalmat nézzen. Lipeles szerint ezek a cselekedetek szándékosak, szélsőségesek és felháborítóak voltak, és súlyos érzelmi traumát okozhattak.

A koncerttel kapcsolatos egyéb panaszok között szerepel, hogy a koncert egy órás késéssel kezdődött, és a szervezők nem tájékoztatták előre a közönséget a változásról. Lipeles négy jegyet vásárolt az eseményre, darabonként 500 dollárért.

A hőmérséklet is problémát jelentett a helyszínen, a felperes szerint túlságosan meleg volt, és Madonna nem engedte, hogy bekapcsolják a légkondicionálót, ehelyett a panaszkodó nézőknek azt javasolta, vegyék le a ruháikat. Lipeles állítása szerint fizikailag rosszul lett az elviselhetetlen hőmérséklet miatt.

A kereset emellett azt is kifogásolja, hogy az énekesnő az előadás nagy részében csak playbackelt. Lipeles szerződésszegés, gondatlan félrevezetés, tisztességtelen verseny, hamis reklám és érzelmi stressz miatt perel, kártérítést és a jogi költségek, valamint a koncertjegyek árának megtérítését követeli. Madonna és a Live Nation nem kommentálta a pert a Guardian megkeresésére.

Ez nem az első eset, hogy az énekesnőt hasonló okokból perelik be. Korábban egy brooklyni és egy bronxi férfi is beperelte őt és a szervezőket egy két órát csúszó koncert miatt, ami miatt állításuk szerint másnap fáradtan ébredtek.