Szívügyük, hogy segítsenek - Milliókat érő megállapodást kötött Kövér László

Megújítja és megerősíti együttműködését a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az E.On Hungária csoport.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke elmondta, hogy a gyermekmentő szolgálat tevékenysége révén közösségek jöttek létre, amelyek támogatást, szakmai és emberi szövetségeket kaptak, nehéz problémákat oldottak meg jóügyek érdekében. Kövér úgy véli, hogy a piaci szféra és a tudományos világ összefogása komoly eredményeket hozott, a gyakorlatban kipróbált technológiák segítségével támogatták a rászorulókért dolgozó civil szervezetet.

A gyermekmentő szolgálat, az ipar és az egyetem együttműködéséből származó munkát folytatni kívánják, Kövér László szerint ebből sok új gondolat és a következő generáció számára hasznos megoldások születhetnek.

Guntram Würzberg, az E.On Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy társadalmi felelősségvállalás keretében a következő két évben évi 21,5 millió forinttal támogatják a gyermekmentő szolgálat programjait, és a BME-vel közösen dolgoznak a megújuló energia területén.

A megállapodás meghosszabbításáról a résztvevők aláírtak egy dokumentumot, amely hivatalosan is rögzíti az együttműködés folytatását.