Geszti Péter szeretné, ha Oláh Ibolya újra elénekelné a "Magyarország" című dalt

Geszti Péter nagyszabású koncertet tervez jövő januárban, ahol szeretné, ha Oláh Ibolya ismét előadná a "Magyarország" című dalt, amelyet az énekesnő korábban elhatárolódott.

Májusban ünnepelte hatvanadik születésnapját Geszti Péter, aki a Reggeli című műsorban beszélt terveiről egy jövő januári nagykoncert kapcsán. Elmondása szerint a bulin nemcsak a kilencvenes évek slágerei csendülnek majd fel, hanem szeretne különleges pillanatokat is teremteni olyan dalokkal, mint a "Mi vagyunk a grund" vagy a "Magyarország". Geszti azt is hozzátette, hogy szeretné meggyőzni Oláh Ibolyát, hogy lépjen fel és énekelje el újra a "Magyarország" című dalt, bár még nem biztos benne, hogy sikerül-e rávennie.

Oláh Ibolya 2022-ben a Partizán POP című műsorban nyilatkozott arról, hogy a "Magyarország" dal miatt politikai támadások érték, és kifejtette, hogy már nem merné előadni a dalt, mert elvesztette a hitét az emberekben és az összetartásban.

Geszti Péter a következő nap Facebook-posztban reagált Oláh Ibolya szavaira. Kifejezte sajnálatát amiatt, hogy az énekesnő nem kívánja többé előadni a dalt, megemlítve Oláh tehetségét és nehéz életét. Geszti úgy fogalmazott, megérti az énekesnő érzéseit és igazat is ad neki, de reménykedik abban, hogy talán egy napon Oláh mégis meggondolja magát.

A dalszerzés mellett Geszti Péter hatvanadik születésnapjának megünneplésére is készül, ami hatalmas show-t jelent, bő fél év késéssel. 2025. január 25-én a Budapest Arénában eleveníti fel karrierjének legjelentősebb állomásait, akár a Rapülők, a Jazz+Az vagy a Gringo Sztár produkcióit. Geszti nemrégiben egy új dallal is jelentkezett, amelyet Péterfy Borival közösen alkotott meg. A véresen romantikus témájú szám, amely egy új zenei irányt képvisel az énekesnő és a rapper számára, egyfajta ösztönös kompozícióként jött létre, és a dalhoz készült videoklip is LeHo Legacy keze munkáját dicséri.

Nagyon örülök, hogy Borival közös dal született, mert mindig is bírtam az ő női karakterét, ami egyszerre vampos, szexi, pimasz és mégis érzékeny. Még sosem dolgoztunk együtt, talán épp azért, mert annyira más utakon jártunk a zenében és a színházban. Tetszik, hogy maga a dal mai és korábbi időket idéz egyszerre. Szeretem, hogy több rétege van a jelentésének, hogy jól elmondja, milyen nehéz néha a függés egy másik embertől, és mégis milyen boldog tud lenni az egymáshoz kötöttség – idézi Geszti Pétert a hozzánk eljuttatott közlemény.

Péterfy Bori hozzátette:

Tetszett, hogy behozott egy színészi irányt ez a dal. Nekem muszáj látni magam előtt egy attitűdöt, egy karaktert, akibe bele tudok kapaszkodni. Nekem is lehet egy kis Stockholm-szindrómám – mint ahogy ez a dalban is elhangzik –, mert nehezen engedek el egyes dolgokat az életemben. Éppen pár nappal azelőtt gondoltam erre a szóra, mielőtt Péter felhívott ezzel a dallal, és ezt egy jelnek tekintem. A mi kettőnk párosa jó fura ahhoz, hogy érdekes is legyen, és csak az számít.

Az új dal és a hozzá készült videoklip is jól mutatja Geszti Péter zenei sokoldalúságát és alkotói energiáját, amelyet a jövő januári koncerten is megcsillogtathat. Azonban egyelőre nem tudni, hogy az új dalt is előadják-e a nagyszabású eseményen.