Asterixet is szexuális zaklatással vádolják

Asterix és Obelix filmekből ismert Édouard Baer színészt hat nő vádolja szexuális zaklatással, míg Gérard Depardieu-t, aki Obelix karakterét formálta meg, szexuális zaklatás miatt beidézték a párizsi rendőrségre. A vádak következtében Baer összes fellépését törölték.

Gérard Depardieu-t, aki a népszerű Asterix és Obelix filmekben Obelix karakterét alakította, április 29-én, hétfőn őrizetbe vették, miután szexuális zaklatás miatt beidézték a nyomozók a párizsi rendőrség III. kerületi irodájába. A fővárosi ügyészség bejelentette, hogy a színészt „beidézték a büntetőbíróság elé” szexuális zaklatás vádjával, és 2024 októberében bíróság elé kell állnia. A vádak szerint Depardieu 2021 szeptemberében követte el a cselekményeket a Zöld redőnyök című film forgatásán két áldozat sérelmére.

Édouard Baer, aki Asterix karakterét formálta meg az Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát című 2012-es filmben, szintén szexuális zaklatással és bántalmazással vádolják hat nő által. Baer a vádakat tagadja, és sajnálatát fejezte ki azoknak a nőknek, akik kényelmetlenséget vagy fájdalmat éreztek a viselkedése miatt. A színésznek a Daaaaaali! című filmben nyújtott alakítása után júniusban 15 alkalommal kellett volna szerepelnie egy show-ban a párizsi Antoine színházban, azonban a botrány miatt az összes műsort törölték.

A francia parlament a filmiparban tapasztalható szexuális zaklatásról tartott meghallgatást, amely az új törvényjavaslatok része, melyek célja a visszaélések megakadályozása. Judith Godreche színész és Isild Le Besco is felhoztak vádakat a filmiparban tapasztalt zaklatásokkal kapcsolatban, utóbbi nemi erőszak miatt jogi panaszt nyújtott be Benoit Jacquot rendező ellen, aki tagadja a vádakat.

Orosz Barbara, a TV2 műsorvezetője, aki nemrégiben mondta ki az igent francia férjének, Flor-nak, és megvették álmaik házát a Balaton közelében, fáradhatatlanul dolgozik az otthonuk felújításán. A műsorvezető Instagramon közzétett bejegyzésében elárulta, hogy jelenleg a kertben is zajlanak munkálatok. Flor távollétében Orosz Barbara felügyel mindent, és mindennek késznek kell lennie, mire férje júliusban Magyarországra jön nyaralni. A felújítás során a kert újra alakításával töltött intenzív napok után Orosz Barbara elmondása szerint „majd elbőgöm magam”, annyira közel érzi a szívéhez a kis szigetüket. A műsorvezető elszántan dolgozik azon, hogy júliusra, amikor férje hazajön nyaralni, minden elkészüljön, és az otthonuk olyan legyen, mint amilyennek ők elképzelték.