Önkéntes nyugdíjpénztárak vonzó akciókkal csábítanak

Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának csökkenése miatt a kasszák különféle akciókkal és nyereményekkel igyekeznek új tagokat toborozni. A friss belépők számos előnyben részesülhetnek, mint például jelentős összegű jóváírásokban vagy nyereménysorsolásokban.

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál az elmúlt években csökkent a taglétszám, és az új belépők száma is mélypontra került 2023-ban. Ennek ellensúlyozására a nyugdíjkasszák különböző akciókkal próbálják növelni a tagjaik számát, amelyek között akár százezer forintos jóváírások is megtalálhatók.

Az OTP Nyugdíjpénztár például 108 ezer forintos jóváírást kínál azoknak, akik bizonyos feltételek mellett belépnek a pénztárba. Az Alfa Önkéntes Nyugdíjpénztár és a Pannónia Önkéntes Nyugdíjpénztár hasonló módon, az első befizetett tagdíj 20 százalékát írják jóvá, ami jelentős növekedést eredményezhet az ügyfelek megtakarításaiban.

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár sorsolásokat rendez, ahol a befizetők különböző értékű ajándékutalványokat és egy nagyobb értékű fődíjat nyerhetnek meg. Az Aranykornál és az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárnál is különféle jóváírások és ajándékutalványok várják az új tagokat.

A tagtoborzó akciók indokoltságát Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője is alátámasztja, hiszen a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a taglétszám csökkenése mellett a verseny is erős a pénztárak között. Az önkéntes nyugdíjpénztárak 2023-ban rekordhozamot értek el, ami jelentősen meghaladta az inflációs mutatót, és hosszú távon kedvező hozamlehetőségeket kínálhatnak.

A nyugdíjcélú öngondoskodás fontosságát a nyugdíjasok többsége is megerősíti, akik szerint jó döntés volt félretenni az idős korra. Azok, akik nem takarékoskodtak, több mint fele bánja, hogy nem voltak előrelátóbbak.