Bujtor István özvegye és az idő múlása

Bujtor István özvegye, Judit szerint az idő nem enyhíti a fájdalmat, amit férje elvesztése okozott. Még 15 év után is nehéz számára megbirkózni a hiánnyal, és élete továbbra is férje körül forog.

Bujtor István özvegye, Judit 15 évvel ezelőtt veszítette el szeretett férjét, és úgy érzi, az évek múlásával egyre nehezebb nélküle élni. Idén augusztusban Keszthelyen kerül megrendezésre a Bujtor István Filmfesztivál, melynek fővédnöke maga Judit lesz. Az eseményen jelen lesz és megtekinti az Ötvös Csöpi filmeket is, amelyeket korábban nem volt képes megnézni.

Judit elmondása szerint nem nézi meg önszántából a férje filmjeit, mivel ezek a művek már a szívében és az agyában élnek. A tévében gyakran adják Bujtor filmjeit, de ő inkább elkapcsol, mert fájdalmas számára látni őt a képernyőn. Judit szerint az idő nem gyógyítja be az elvesztés okozta sebeket, és az állítás, miszerint az idő segít, egyszerűen nem igaz.

Az özvegy asszony életét ma is férje tölti ki, és küldetésének érzi hitvese emlékének és munkásságának őrzését, valamint továbbvitelét. Judit a Tihanyi Szabadtéri Színháznál dolgozik, ahol terveket készít és anyagi ügyekkel foglalkozik, ami segít neki az életben maradni és férje emlékét ápolni.

Bujtor István és Judit közel harminc évig éltek boldog házasságban. Judit támogatta férjét, de soha nem avatkozott bele a munkájába, és nem járt ki a forgatásokra, hogy ne helyezze plusz nyomás alá. Büszke volt a férje tehetségére, amikor látta a kész filmeket.

A Bujtor István Filmfesztivál nem csak a filmekről, hanem a gasztronómiáról is szól majd, ahol a látogatók megkóstolhatják a színész kedvenc ételeit is. Bujtor a magyaros ételeket kedvelte, mint például a pörköltet, a töltött káposztát és a bográcsban készült paprikás krumplit. Judit a francia konyhát részesítette előnyben az egészségesebb életmód érdekében, de Bujtor nem igazán fogadta el ezt az étrendet, bár Judit figyelt az egészségére. Bujtor sportember volt, vitorlázott és teniszezett, és sosem volt túlsúlyos. Judit igyekezett ezt az állapotot fenntartani.