Bombariadó a Westend bevásárlóközpontban

Budapesten, a Nyugati pályaudvar közelében található Westend bevásárlóközpontot péntek délután bombariadó miatt kiürítették. A helyszínen jelen lévő rendőrök és a biztonsági szolgálat tagjai mindenkit felszólítottak az épület elhagyására.

Délután fél ötkor kezdődött az evakuáció, amikor az alkalmazottak megkérték a vásárlókat és a nézelődőket, hogy hagyják el a boltokat és az épületet is. Az emberek nyugodtan, fegyelmezetten távoztak, nem alakult ki pánik a helyszínen.

A bevásárlóközpont északi végénél kollégánk beszélgetett néhány távozó alkalmazottal, akik már összepakoltak és jelezték, hogy a központ mára bezár. Az üzletek vasrácsait is lehúzták, és a biztonsági személyzet már senkit nem engedett be az épületbe.

Az eseményeket követően a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkerestük információkért. Cikkünk frissítésre kerül, amint választ kapunk a hatóságtól. A Westend üzemeltetőinek és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is küldtünk kérdéseket az ügyben, és amint megkaptuk a válaszokat, bővítjük cikkünket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre még nem adott tájékoztatást az ügyben.