Magyar Péter: A Tisza Párt önállóan indul a választásokon

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke kijelentette, hogy pártja nem kíván koalícióban részt venni a jövőbeli választásokon, hanem önállóan fog indulni.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar Péter megerősítette, hogy nem vesz részt az ATV szombati vitáján, mivel a Fidesz sem szerepel a vitán, így szerinte "nincs itt a párt, akit le kell váltani". Magyar úgy véli, hogy a főpolgármesteri választáson Karácsony Gergely fog győzni, függetlenül attól, hogy Szentkirályit visszaléptetik-e vagy sem.

A Tisza Párt alelnöke beszámolt arról az incidensről is, amikor a DK hívei Dobrev Klárával együtt a Tisza Párt bejelentett demonstrációjába sétáltak be, amit Magyar úgy értékelt, hogy ezzel a Fidesz érdekét szolgálták. Magyar szerint a DK szimpatizánsait háromszor kérték meg, hogy hagyják el a teret, és a szervezők, valamint a rendőrök udvariasan kommunikáltak végig.

Az interjú során Magyar Péter Deutsch Tamás csütörtöki szereplését kritizálta, de pozitívan értékelte, hogy a Tisza Párt tizennégy év után elérte, hogy legyen egy ilyen műsor a köztévén. Magyar elmondta, hogy a választás napjáig összesen majdnem 200 települést fog meglátogatni, és bejelentette, hogy Kulja András sebész a Tisza Párt egészségpolitikusa lesz.

A Tisza Párt alelnöke szerint kötelességünk nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, és ha hatalmon lennének, megemelnék a családi pótlékot, valamint segítenék a létminimum alatt élő nyugdíjasokat. Magyar úgy véli, hogy létezik egy Soros-terv, de a kormány által kommunikált verzió szerinte csak egy mese.

Magyar Péter azt is hozzátette, hogy ha a Tisza Párt kerülne hatalomra, egy mondatot írnának az Alaptörvénybe: Magyarországon csak két ciklusig, nyolc évig lehetne valaki miniszterelnök. Az új Alaptörvény szükségességéről azonban népszavazás döntene.

A Tisza Párt alelnöke szerint a kormány nem tudja hazahozni az EU-s forrásokat még legalább egy évig, de ők ezt megoldanák, és példaként a lengyel mintát jelölte meg.

Magyar Péter a koalícióról szólva leszögezte, hogy a Tisza Párt minden választáson egyedül fog indulni, ezzel is jelezve az önálló politikai útvonalat.