Moody's hitelminősítő jelentése Magyarországról

A Moody's nem módosította Magyarország Baa2 hitelminősítését és annak stabil kilátását a legutóbbi felülvizsgálat során. A hitelminősítő kiemelte, hogy az időszakos felülvizsgálatot elvégezték, és annak eredményeit egy tájékoztató anyagban foglalták össze, amely nem tekinthető hagyományos hitelminősítői döntésnek.

A Moody's hangsúlyozza, hogy a friss közleményük nem jelent be hitelminősítési intézkedést, és nem is utal arra, hogy a közeljövőben várható lenne ilyen intézkedés. Korábban tévesen jelent meg információ arról, hogy nem készült friss tájékoztatás Magyarországról, azonban a hitelminősítő péntek éjfél előtt közzétette legújabb anyagát, amely a magyar adósbesorolás időszakos felülvizsgálatának lezárását jelenti.

A felülvizsgálatot a Moody's 2024. május 29-én tartott minősítőbizottsági ülésén végezte el, ahol újraértékelték a minősítések megfelelőségét a vonatkozó fő módszertanok és a közelmúltbeli fejlemények fényében. A hitelminősítő legutóbbi, szeptember 1-jén megjelent döntése másfajta elemzést tartalmazott, mint a mostani felülvizsgálat.

A Moody's jelentése szerint Magyarország hitelminősítése és annak kilátása tehát továbbra is stabil marad.