4iG első negyedéves teljesítménye

A 4iG 2024 első negyedévében 157 milliárd forintos árbevételt és 54 milliárd forintos EBITDA-t ért el, amint azt a vállalat gyorsjelentéséből megtudhattuk. Az értékesítés nettó árbevétele 37 százalékkal nőtt, ami leginkább a Vodafone által generált inorganikus növekedésnek, illetve a leányvállalatok kiemelkedő működési eredményének köszönhető. Az EBITDA 49 százalékkal emelkedett, az EBITDA-marzs 34 százalék fölé nőtt, a normalizált EBITDA 58 milliárd forintot ért el.

A gyorsjelentésből kiderül, hogy a 4iG első negyedéves eredményei vegyes képet mutatnak. Bár az árbevétel és az EBITDA jelentős növekedést mutat, a teljes átfogó jövedelem negatív előjelűre fordult, ami a pénzügyi ráfordítások, valamint az értékcsökkenés és amortizáció miatt keletkezett, pénzkiáramlással nem járó tételek következménye.

A csoport -18,1 milliárd forintos negatív adózott eredményt könyvelt el, amit leginkább a 28,9 milliárd forint összegű pénzügyi ráfordítások között kimutatott pénzkiáramlással nem járó tételek okozták. A vételárallokációs hatásoktól (5,7 milliárd forint), illetve a pénzkiáramlással nem járó nem realizált árfolyamveszteségtől (11,4 milliárd forint) megtisztított adózott eredmény -1 milliárd forint.

A részletek további elemzésre várnak, és a vállalat várhatóan hamarosan további információkat közöl a negyedéves teljesítményével kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy a cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.