Időjárás-előrejelzés: Veszélyjelzések az országban

Az ország északkeleti részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre és zivatarokra kell számítani, míg nyugat felé haladva csökken a csapadékhajlam. Magyarország 16 megyéjében első szintű (sárga) figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig felhőszakadás miatt is kiadták a figyelmeztetést.

Az ország északkeleti harmadán több helyen várható zápor, akár felhőszakadással kísért zivatar. Nyugat felé haladva kevesebb felhőre és csapadékra lehet számítani, az északnyugati szél több helyen megélénkülhet, zivatarok mentén erősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 29 fok között alakulhat.

Csütörtökön a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre nagyobb számban, majd délutántól nyugat, délnyugat felől kisebb számban másutt is zivatarok alakulhatnak ki. Intenzív csapadék, erős, viharos széllökések és esetleg apró szemű jég kísérheti a zivatarokat.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen, több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Erős vagy viharos széllökések csak zivatar környékén várhatók. A minimum-hőmérséklet 10 és 16, a maximum 22 és 29 fok között valószínű. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek.

Szombaton a napos idő mellett több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. A déli, később nyugati szél sokfelé megélénkülhet, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet a hajnali 10-17 fokról 23-29 fok közé emelkedik. A déli-délnyugati szél zivatarok környezetében viharos lehet.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az élénk, erős nyugatias szélben a hőmérséklet 23 és 30 fok között ingadozhat. Az Időkép szerint átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak helyenként fordulhat elő.