Exkatona találta meg a verőcei baleset hatodik áldozatát

Egy 30 éves családapa, Richárd, aki korábban katona volt, fedezte fel a verőcei hajós baleset hatodik áldozatának holttestét múlt vasárnap.

A tragikus esemény a Duna egy fákkal és bokrokkal benőtt partszakaszán történt, Szigetújfalu közelében, ahol a víz V. Olivér holttestét sodorta partra. Richárd éppen az édesapjával indult Ercsibe egy motorkerékpárért, de lekésték a kompot a szigetújfalui révnél. Tudván, hogy közel egy órát kell várniuk a következő járatra, úgy döntöttek, hogy a Duna partján sétálnak egyet. Mint szenvedélyes horgászok, Richárd és édesapja a vízállást és a kedvenc pecás helyeket akarták megtekinteni, amikor a szomorú felfedezést tették.

Richárd, aki még mindig láthatóan megrendült az események hatásától, a Blikknek nyilatkozva részletezte a történteket. A Blikk korábban megírta, hogy a tragédiában összesen 7 fiatal vesztette életét. Az utolsó áldozatot, V. Olivért, Richárd találta meg, akit a Duna Szigetújfaluig sodort.

A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője, egy olasz állampolgárságú férfi, súlyos sérüléseket szenvedett, de már hazaengedték a kórházból. Az RTL Híradó információi szerint a férfi „halálfélelme volt a motorcsónakban”, és bár egy darabig élvezték a száguldást, később többen is kérték a vezetőt, hogy lassítson. A túlélő a balesetkor a motorcsónak hátsó részében állt, és kulcscsonttörést szenvedett, de ki tudott úszni a partra, amikor a vízbe esett. A motorcsónak egy szállodahajóval ütközött, és a jármű kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Korábbi jelentések szerint a motorcsónak vezetője ittas állapotban lehetett a baleset idején.