A Tisza Párt nevével való visszaélés

A magyar politikai élet egyik színes figurája, Palocsai Béla, a Momentum XV. kerületi szervezetének volt elnöke, aki függetlenként kampányol a közelgő választásokon, és a Tisza Párt támogatását sugallja, annak ellenére, hogy a párt vezetője, Magyar Péter cáfolja a kapcsolatot.

Palocsai Béla, aki korábban a Momentum mozgalom XV. kerületi elnökeként tevékenykedett, most független polgármesterjelöltként indul a választásokon, és plakátjain a "Szavazz a Tisza listáira" feliratot helyezte el. Azonban Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője határozottan kijelentette, hogy semmilyen kapcsolatuk nincs Palocsai jelöltségével, és többen is visszaélnek a párt nevével.

Palocsai a Facebookon május 25-én azt írta, hogy nem a TISZA Párt hivatalos jelöltje, de állítja: a jelölőívek felvételekor vele is beszélgettek a párttól, azonban végül négy másik kerületben állítottak polgármesterjelölteket. Azt is hozzátette, hogy a párt vezetőit tájékoztatta a plakátjáról, és úgy értesült, hogy Magyar Péter tud a plakátjáról és arról, hogy a kommunikációjában a Tisza támogatására buzdítja a választókat. Palocsai szerint fontosnak tartja a Tisza párttal történő együtt működést, akár függetlenként, akár szorosabb kötelékben.

A Tisza Párt jelenleg Magyar Péter személyes projektjeként ismert, így kérdéses, hogy Palocsai milyen vezetőkkel tárgyalt volna a pártban. A Magyar Narancs szerint Palocsai „becsülettel és megtévesztő szándék nélkül” buzdítja a választókat a párt támogatására, mivel választási siker esetén akár függetlenként, akár szorosabb kötelékben fontosnak tartja az együttműködést a Tiszával. Magyar Péter és stábja úgy nyilatkoztak, hogy semmi közük Palocsaihoz, és több bejelentést is tettek a nevükkel való visszaélés miatt. A párt honlapján megtalálhatók a hivatalos jelöltjeik listája, és hangsúlyozzák, hogy nagyon kevés embert támogatnak, akik ott vannak a honlapon.

Palocsai Béla korábban a Momentum helyi elnöke is volt, 2019-ben még az ellenzéki pártok támogatásával lett képviselő a XV. kerület 13. választókörzetében. Most a polgármesterjelöltség mellett a 11. egyéni választókerületben indul független jelöltként.

Nem Palocsai az egyetlen, aki úgy kampányol Magyar Péterékkel, hogy a Tisza Párt nem támogatja. A Szolidaritás VIII. kerületi egyéni képviselőjelöltje, Hudák Tamás plakátján azt hirdeti, hogy ő is Magyart támogatja.