Férfi támadt fémrúddal egy apára Kiskunfélegyházán

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki fémrúddal bántalmazott egy másik férfit, miután az szóvá tette, hogy a gyanúsított korábban rákiabált a gyerekeire.

A vádlott azzal vált közismertté, hogy a háza előtt rollerező gyerekekre kiabált rá, amiért a gyerekek apja később számon kérte rajta tettét. Az incidens tavaly augusztusban, pontosabban 2023. augusztus 16-án történt Kiskunfélegyházán. A vita során a férfi egy közel fél méter hosszú, pontosabban kb. 54 cm hosszú és 2 cm széles tömör fémrúddal támadt az apára, aki védekezésképpen felemelt kézzel próbálta megóvni a fejét, így a támadás következtében keletkezett sérülések 8 napon belül gyógyultak, és az áldozat karórája is összetört.

Az ügyészség szerint a férfi cselekedete, mely során a másik férfit megütötte, kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, alkalmas arra, hogy megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen másokban. A támadó korábban már próbára bocsátás alatt állt, amikor az eset megtörtént, és már állt bíróság előtt.

A vádiratban az ügyészség a próbára bocsátás megszüntetését és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a férfi ellen. A Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni az ügyben.