Új Rossmann bázis épül Üllőn

Május 9-én kezdetét vette az új, összesen 32000 négyzetméteres Rossmann drogériabázis szerkezetépítési munkálatai Üllőn, amely a vállalat 20 milliárd forintos beruházásának része.

A Rossmann vezetősége, a beruházó, a fejlesztő és a kivitelező együttműködésével felállították az építkezés első pilléreit, ezzel jelképezve a projekt mérföldkőhöz érkezését. Az ünnepélyes pillanatot a beruházásban résztvevő partnerek közösen ünnepelték meg.

Az új központ technológiai kiépítését az SSI Schaefer végzi, amely még az év folyamán elkezdi a raktártechnológiai rendszerek, köztük a conveyor, PickByLight és Voice picking rendszereket integráló munkálatokat.

Németh Kornél, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a sok előkészítő munka után öröm számukra, hogy a tervek most már fizikai valóságban is megjelennek, és a cél az, hogy a kollégáik minél előbb elfoglalhassák az új központot.

A beruházás keretében egy 28000 négyzetméteres félautomata csarnok és egy 4000 négyzetméteres irodaközpont is épül, amelyek a legmodernebb igényeket elégítik majd ki. A komplexum megépítését az év elején jelentették be, és a 6 milliárd forint értékű technológiai beruházás a Rossmann önálló pénzügyi eredményéből valósul meg.

A drogérialánc tervei szerint az új bázis átadása 2025 végére, a költözés pedig 2026 elejére várható. Az építkezés helyszíne Üllő, ahol a vállalat jelenlegi üzemelő bázisa is található.