Toroczkai László: A Facebook nyíltan beavatkozik a kampányba

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a Facebook és a mögötte álló cégek súlyosan beavatkoznak a magyar választásokba, ami szerinte egyértelmű csalásnak minősül. A politikus az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában beszélt erről, ahol Magyar Pétert, a Tisza Párt alapítóját is kritizálta, mondván, hogy ő az ellenzéki oldalon az egyetlen, aki korábban a Fideszhez tartozott.

Toroczkai úgy véli, hogy a közösségi média a kampány legfontosabb terepe lett, ahol ők versenyhátrányban vannak, mivel neki évek óta nem lehet a nevét sem leírni a Facebookon, miközben Magyar Pétert az algoritmusok előnyben részesítik. A Mi Hazánk elnöke szerint ez a beavatkozás annak is a bizonyítéka, hogy a Tisza Párt EP-listáján második helyen Dávid Dóra szerepel, aki a Meta jogtanácsosa.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint pártja a 2018-as megalakulás óta folyamatosan erősödik, és a közelgő választásokon is hasonló eredményeket várnak, annak ellenére, hogy a közvélemény-kutatások alábecsülik őket. Toroczkai szerint a június 9-i EP-választás után négy politikai erő fogja meghatározni a közéletet: a Fidesz, a DK, a Mi Hazánk és a Tisza Párt.

A Független Kisgazdapárt vezetése közben bejelentette, hogy a június 9-i EP-képviselői és önkormányzati választáson a TISZA Pártot és annak alapítóját, Magyar Pétert fogják támogatni. Atyánszky György, a párt alelnöke szerint hónapok óta tartják a kapcsolatot Magyar Péterrel, és meggyőződtek arról, hogy ő nem a Fidesz által küldött, hanem tisztességes szándékokkal rendelkezik.

A közmédia bejelentése szerint 18 év után először szervez és közvetít választási vitát a köztévé, amelyen az európai parlamenti választáson szereplő pártok listavezetői vesznek majd részt. Ezzel egyidőben Magyar Péter és a Tisza Párt tüntetést szervez a Várkert Bazárnál, ami további figyelmet vonhat a párt tevékenységére és álláspontjára a választási kampányban. Magyar Péter a közmédia választási vitáját "Tónika-shownak" nevezte, és üzent a hírhamisító Papp Dánielnek is. A Tisza Párt alapítója a közmédia vitáját követően kritizálta a köztévét, amiért nem szerveztek valódi politikai vitát az elmúlt 14 évben, és azzal vádolta meg Rogán Antalt, hogy ezt nem engedte meg.

Magyar Péter beszédében kihívta Papp Dánielt, az MTVA igazgatóját, és bírálta a közmédiát, amiért szerinte hazugságokat terjesztenek. Azt is ígérte, hogy feljelentik Orbán Viktort a háborús plakátok miatt, és hangsúlyozta, hogy Magyarország békepárti ország. A Tisza Párt alapítója a Fidesz EP-képviselőit is kritizálta, különösen Deutsch Tamást és Gyürk Andrást, akiket alacsony szavazási aktivitás miatt támadott. Magyar Péter szerint a Tisza Párt EP-képviselői be fogják bizonyítani, hogy a politika lehet másképp is csinálni.

Az RTL műsorvezetője, Lilu, Instagramon számolt be arról, hogy figyelemmel követi a köztévé választási vitáját, amelyet 18 év után először szerveznek és közvetítenek. Lilu megjegyzése szerint öt éve nem kapcsolt oda, de most jól szórakozik az adáson.