Szörnyűségek a nagyi férjétől: Tíz év fegyház a dunaújvárosi férfinek

Egy kislány éveken át tartó szexuális bántalmazásának története ért véget a Székesfehérvári Törvényszék ítéletével, amely tíz év fegyházra és közügyektől való eltiltásra ítélte a felesége unokáját erőszakoló férfit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye alapján a vádlott a dunaújvárosi lakásában követte el a bűncselekményeket, ahol gyakran tartózkodott a kislány. A férfi és a neje unokája közötti jó kapcsolatot kihasználva 2018-tól kezdődően rendszeresen végzett szexuális cselekményeket a gyermekkel.

A vádlott különböző jutalmakat ígért és adott a kislánynak, hogy hallgasson az esetekről, és ne beszéljen senkinek. Ahogy a gyermek nőtt, egyre inkább zavarta a férfi viselkedése, és többször is felszólította, hogy fejezze be a cselekményeket, azonban a vádlott nem hagyta abba.

A kislány 2021. február 17-én az iskolában sírva fakadt, és az iskolapszichológusnak elmesélte, milyen szörnyűségeket él át. Az esetet követően az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.

A Székesfehérvári Törvényszék ítélete értelmében a vádlottat szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt tíz év fegyházra ítélték, feltételes szabadlábra helyezés nélkül. Emellett véglegesen eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alattiakkal foglalkozhatna, és kötelezték az 1,7 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyészség súlyosítást kért, míg a vádlott védője elsődlegesen a felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a férfi cselekedetei súlyosan sértették a kislány érzelmi fejlődését, ezért indokolt a súlyosabb büntetés. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.