Szentkirályi Alexandra kampányának kulisszatitkai

A KampányJáró sorozat legújabb részében Szentkirályi Alexandra kormánypárti jelölt mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, ahol a politikai tevékenysége mellett személyes momentumokat is megoszt.

A fővárosi kampányolás során Szentkirályi Alexandra napját kora reggeltől követhettük nyomon. A jelölt elárulta, hogy a választási kampány ellenére igyekszik időt szakítani a családjára; minden reggel ő viszi iskolába kislányát, Pannit, aki már tervezi az anya-lánya napot a választások utánra.

Szentkirályi Alexandra otthonában engedett betekintést a magánéletébe is, például arról beszélt, hogy csak otthon, illetve sportolás közben köti fel a haját. A jelölt határozottan állítja, hogy célja a győzelem, és nem tervez visszalépni a választásokon.

A kampány során gyakran előkerülő Gyurcsányozásról is megosztotta véleményét, jelezve, hogy elege van ebből a fajta politizálásból. Emellett beszámolt arról is, hogy milyen tervei vannak a tömegközlekedés fejlesztésére, és bemutatta, hogyan szervezi csapatával a kampányt.

Szentkirályi Alexandra úgy véli, a budapestiek kíváncsiak arra, hogy ki az a személy, aki a bizalmukat kéri, és már alig várja, hogy megkezdhesse a városért tenni kívánt feladatokat. A Blikknek nyilatkozva egy teljes napot töltött a Fidesz-KDNP jelöltjével, aki iskolába vitte a lányát, vizet osztott a nagy melegben, fotózkodott a támogatókkal, tárgyalt, beszédet mondott és még arról is gondoskodott, hogy kollégái jól lakjanak.

Azonban az LMP frakcióvezető-helyettese, Kanász-Nagy Máté szerint Szentkirályi Alexandra a kormány "hibás, kudarcos zsákutcás gazdaságpolitikáját folytatná" megválasztása esetén. Kanász-Nagy kritikája szerint a jelenlegi kormányzati politika az "oligarcháknak és haveroknak" juttatott támogatásokkal torzítja a gazdaságot, és előnytelen nemzetközi üzleteket köt.

Az LMP politikusa szerint a kormány által hozott összeszerelő üzemek kizsákmányolják a környezetet és a társadalmat, miközben a profitot kiviszik az országból, ami miatt "Minden hátrányt elszenvedünk, és még az előnyeit sem élvezzük". Kanász-Nagy a XIII. kerületben polgármesterjelöltként is indul, és az LMP EP-listáján is negyedik helyen szerepel.