Márkahű autótolvajt fogtak el a rendőrök

Három azonos márkájú autót lopott el egy 50 éves férfi a fővárosban, de a rendőrség lecsapott rá, és őrizetbe vették. A tolvaj hiába zavarta a járművek GPS-jelét és helyezett rájuk ukrán rendszámot, a rendőrök megtalálták az ellopott gépjárműveket, és azonosították a gyanúsítottat.

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy három azonos márkajelzésű autót lopott el. A tolvaj először 2023 novemberében tűnt fel, amikor egy tízmillió forint értékű városi terepjárót lopott el Budapest XI. kerületéből. A rendőrség nyomozást indított, és a következő nap egy Üllői úti társasház parkolójában találták meg az ukrán rendszámmal ellátott járművet.

Az elkövető nem állt meg egy lopásnál, idén januárban egy 17 millió forint értékű személygépkocsit tulajdonított el a XII. kerületből. A tolvaj a GPS-jel zavarásával próbálkozott, de a nyomozók másnapra megtalálták a kocsit egy XVIII. kerületi garázsban, már ukrán rendszámmal felszerelve.

A férfi május 15-ére virradóan ismét lecsapott, ezúttal egy húszmillió forint értékű autót lopott el a II. kerületből. A BRFK vagyonvédelmi nyomozói azonban azonosították a feltételezett elkövetőt, D. Gyula budapesti lakost, akit még aznap elfogtak a VI. kerületben. Az utoljára ellopott kocsit végül Szlovákiában találták meg a helyi rendőrök.

D. Gyulát jelentős értékre elkövetett lopás bűntett meglapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte letartóztatását. A házkutatások során az autólopáshoz használt eszközöket, jelzavarót, és hamis okmányokat is találtak nála.

A férfi őrizetbe vételébe és a nyomozás mozzanataiba egy rendőrségi videó segítségével nyerhetünk betekintést.