Sebességhatár-emelés és traffipax a 67-es úton

A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszán május 30-tól 110 kilométer/órás sebességhatárral közlekedhetnek az autósok, miközben a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszer is éles üzembe helyezésre kerül.

A Kaposvár és az M7-es autópálya közötti útszakasz bővítése eredményeként a korábbi 90 kilométer/órás sebességkorlátozást felváltja a 110 kilométer/óra sebességhatár. Ez a több mint 10 kilométeres útszakasz már 2x2 sávos, így a sebességhatár emelése mellett a közlekedés is gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

A fejlesztés részeként megtörtént a műszaki átadás-átvétel, valamint a környezetrendezés is, így a zöldfelületek is megújultak. A hírközlő hálózat is teljeskörűen működik, amelynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás, valamint a kamerarendszer. A végleges forgalomba helyezési engedély megszerzése után a sebességkorlátozást jelző 90-es táblákat lecserélik 110-es táblákra, és a VÉDA rendszer is aktív lesz, amely az automata közlekedés-ellenőrzést fogja biztosítani az útszakaszon.

A változtatás május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től lép életbe. A Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés. A végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett kétszer kétsávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90-es sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110-es táblák. Ezzel párhuzamosan a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket a szakaszon.