Ötös- és Hatoslottó: több mint 4 milliárd forint a nyeremény

A Szerencsejáték Zrt. két legnépszerűbb számsorsjátékán, az Ötös- és Hatoslottón már 3 hónapja nincs telitalálatos szelvény, így a hétvégi sorsoláson több mint 4 milliárd forintért izgulhatnak a játékosok.

Az Ötöslottó játékosai 2,7 milliárd forintos főnyeremény reményében adhatják le a szelvényeiket, míg a Hatoslottó szerencsevadászai 1,94 milliárd forintért játszhatnak. Az utóbbi időben ritkának számító együttes halmozódás miatt különösen nagy a várakozás a következő sorsolások előtt. Általában a halmozódások 4. hetében talál gazdára legalább az egyik jackpot, de jelenleg már 12 hete tart a várakozás mindkét játékban. Legutóbb 2016-ban a Hatoslottó főnyereményét a halmozódás 24. hetében nyerték meg, amikor is 2,1 milliárd forint került kiosztásra.

Az Ötöslottó és a Hatoslottó a hagyományos számsorsjátékok közül milliárdos főnyereményeket kínál. Az Ötöslottó főnyereménye 1999-ben lépte át először az egymilliárdos határt, és azóta összesen 46 alkalommal került kiosztásra milliárd fölötti nyeremény, ebből 6 milliárd fölötti nyereményt egyszer nyertek meg. Tavaly összesen 6 darab milliárdos nyeremény született, három-három az Ötös- és a Hatoslottón.

A játékosok a Szerencsejáték Zrt. Okoslottó alkalmazásában is megjátszhatják kedvenc számaikat. Az applikáció lehetőséget biztosít a számok eltárolására, és a mobiltelefon megrázásával véletlenszerű számokat is generálhatnak. Az Okoslottó alkalmazás minden nyeremény esetén értesítést küld, az 599.999 forint alatti nyereményeket pedig automatikusan átutalja a megadott bankszámlaszámra. Nagyobb összegű nyeremények esetén az alkalmazás tájékoztat a teendőkről.