Samsung alkalmazottak kerültek kórházba sugárzás miatt

Vizsgálat indult a Samsung ellen Dél-Koreában, miután két dolgozó abnormális sugárterhelés miatt került kórházba az egyik üzemükben.

A dél-koreai hatóságok vizsgálatot indítottak a Samsung ellen, amely során kiderült, hogy két alkalmazott a normálisnál nagyobb mértékű sugárzásnak volt kitéve az üzemben. A CNBC jelentése szerint az ország atombiztonsági hivatala megerősítette, hogy a két beteg "abnormális" sugárterhelés tüneteit mutatta, különösen az ujjaiknál.

A hatóságok szerint a vérvizsgálatok normális értékeket mutattak, de a Samsung közleményében elismerte, hogy a két munkavállaló véletlen röntgensugárzásnak volt kitéve a Giheung-gu tartományban található félvezetőgyárukban. A cég azt is hozzátette, hogy támogatják a két alkalmazott kezelését és felépülését, valamint együttműködnek az illetékes hatóságokkal a vizsgálatokban.

Az eset kapcsán az érintett gép működését felfüggesztették, és az atombiztonsági hivatal szakemberei vizsgálják, hogy mi okozhatta a sugárterhelést. A Samsung hangsúlyozza, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő a jövőben.