Katalin hercegné rákdiagnózisa

Katalin hercegné rákdiagnózisa mély megdöbbenést váltott ki a királyi családban és a világban egyaránt. A walesi hercegné március 22-én egy videóüzenetben hozta nyilvánosságra, hogy kemoterápiás kezelésen esett át. A bejelentés előtt hetekig találgatások övezték állapotát, különösen miután a januári hasi műtétje után visszavonult a nyilvánosság elől.

Katalin hercegné januári hasi műtétje után a Blikk információi szerint senki sem számított arra, hogy a beavatkozás során rákot diagnosztizálnak nála. A hercegnét Londonban műtötték meg, és 13 napot töltött a kórházban. A palota közleménye szerint felépülése jól halad. A hivatalos programok húsvétig történő lemondása ellenére számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot, amelyek közül néhány a hercegné haláláról szólt.

A félreértések eloszlatása érdekében Katalin március 22-én egy videóüzenetben fedte fel, hogy rákot diagnosztizáltak nála, bár a rák típusáról nem beszélt. Elismerte, hogy nehéz időszakon vannak túl, de kiemelte az orvosi csapatának köszönhetően jó kezekben van. A Kensington-palota szóvivője kijelentette, hogy a hercegné orvosi magánéletére való tekintettel nem osztanak meg több információt. Katalin és Vilmos herceg igyekeztek a gyerekeiket megnyugtatni és elmagyarázni nekik a helyzetet.

A hercegné húsvét után tervezett visszatérését a diagnózis nyilvánosságra kerülése módosította. A palota szóvivője szerint Katalin csak akkor tér vissza hivatalos feladataihoz, ha orvosai engedélyezik. Vilmos herceg a Scilly-szigeteken található kórház látogatása során megerősítette, hogy felesége jól van.

Katalin hercegné a betegsége ellenére sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy saját maga készített fotókat oszt meg születésnapos gyermekeiről. Lajos herceg és Sarolta hercegnő születésnapi képei a Kensington-palota hivatalos közösségi felületein jelentek meg április 23-án, illetve május 2-án.