Ennyit keresett tavaly Kovács Ákos, Nagy Feró és Gáspár Laci

A magyar zenei élet néhány ismert alakjának gazdasági teljesítménye jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évben, amint azt a friss gazdasági beszámolók mutatják.

Kovács Ákos Fehér Sólyom Bt. nevű vállalkozása bevétel tekintetében ugyan csökkenést mutatott – 518 millió forintról 468 millió forintra –, azonban az adózott eredménye jelentősen, 275 millió forintról 355 millió forintra nőtt 2023-ban. Annak ellenére, hogy a bevétel csökkent, a vállalat nem fizetett osztalékot.

Gáspár Laci GL Sztár Bt. nevű cégének eredményei közel azonosak maradtak az előző évhez képest, azonban a profit tekintetében kiemelkedő növekedést ért el, hiszen a 2022-es 3,3 millió forintos adózott eredményről 27 millió forintra emelkedett. Ez a növekedés kilencszeres profitnövekedést jelent a cég számára. Hasonlóan Kovács Ákos vállalatához, itt sem történt osztalékfizetés.

Nagy Feró cégének, a Nagyferó Kft.-nek az árbevétele minimálisan csökkent, 100 millió forintról 99 millió forintra, azonban az egyéb bevételek jelentősen, 50 millió forintról 83 millió forintra nőttek. Az adózott eredmény tekintetében is pozitív változás figyelhető meg, 23 millió forintról 35 millió forintra emelkedett. Az osztalékfizetés ebben az esetben sem történt meg.

A korábbi hírek szerint más hírességek, mint például Majka és Rubint Réka is jelentős összegeket vettek ki vállalkozásaikból; előbbi 80 millió forintot, utóbbi 28 millió forintot. Majka DYMA MM Kft. nevű cége 2021-ben és 2022-ben 300 millió forintos bevételeket tudott felmutatni, ehhez képest a tavalyi év sokkal jobban sikerült a rappernek: 512 milliós árbevétel mellett közel 75 milliós profittal zárt.

A ValMar-duó, vagyis Marics Peti és Valkusz Milán sem panaszkodhatnak: közös cégük, a VMP Zenei Produkció Kft. 200 milliós bevételt generált, és 134 milliós profittal zárt tavaly. A fiatal előadók óriásit ugrottak 2022-höz képest, ugyanis az akkori bevételnek a tripláját sikerült megtermelniük, míg a profitot illetően dupláztak.  

Rúzsa Magdi Plagiguel Kft. nevű cége a tavalyi évet 389 milliós árbevétellel zárta, közel 59 milliós profittal.